logo de leemdobben

Vries, Sportlaan 6 9481 HH
telefoon: 0592-542523

twitterbutton.nl

facebook inlog

doeltjes

10 badenkaart en abonnement zijn ook geldig in:
 
"Lemferdinge"
Er kan met korting gezwommen worden in :
 
"Aqualaren"
Deze site wordt op vrijwillige basis gemaakt. De Stichting Zwembaden Tynaarlo is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud.
start tarieven voorverkoop activiteiten verenigingen
openingstijden zwemles vrienden van... arrangement aqua-jogging

 

kosten

aanmeldformulier

diploma eisen

meer info

Zwemles

Zwemles in de gemeente Tynaarlo.

Zwemmen is gezond en leuk. Goed kunnen zwemmen vergroot de veiligheid van uw kind. Om dit te bereiken biedt de Stichting Zwembaden Tynaarlo u de mogelijkheid het gehele jaar door, voor alle leeftijden, zwemlessen te volgen. Als de buitenbaden geopend zijn worden daar lessen gegeven en in de wintermaanden bestaat de mogelijkheid om deze te vervolgen in het binnenbad "Aqualaren"

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

Ö         Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

Ö         Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

Ö         De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.

Ö         Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl..

 

U kunt uw kind nu aanmelden voor zwemlessen in één van de buitenbaden of voor het binnenbad.

Het is vanzelfsprekend dat de kinderen les krijgen /span>van professioneel gediplomeerd personeel. Wij zijn een erkende zwemschool en dus aangesloten bij de N.R.Z. (Nederlandse Raad Zwemdiploma’s) en geven dan ook volgens hun richtlijnen de zwemlessen voor het ABC diploma.

In zwembad "De Leemdobben" krijgen de kinderen krijgen les in groepjes van 8 tot 10 leerlingen (afhankelijk van leeftijd en niveau). De leerlingen krijgen zowel gezamenlijk als individueel les. Om organisatorische redenen is het weleens noodzakelijk een kind te verplaatsen naar een andere lestijd. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Hoe lang een kind zwemles nodig heeft is per kind verschillend.

Een gemiddeld gegeven is dat leerlingen vanaf 4 jaar er circa 1 jaar over doen om het A-diploma te behalen.

Zodra uw kind watervrij is kan het beginnen met het aanleren van de zwemslagen. Watervrij betekent niet meer bang zijn voor water, met het hoofd onder water durven en los drijven op buik en rug.

Het traject naar het A diploma is verdeeld in verschillende stappen. Iedere stap is opgebouwd uit oefeningen die steeds moeilijker worden.

Om door te stromen naar het volgende groepje (lestijden veranderen dan) moet het kind aan een aantal eisen voldoen. Per niveau verschilt dit.

In de weken voor het diplomazwemmen (ongeveer elke 7 weken) worden de kinderen getest op de verschillende onderdelen. Wanneer uw kind alle testen heeft gehaald mag het meedoen aan het diploma zwemmen met het daaraan voorafgaande proefzwemmen.

Dit wordt apart georganiseerd en vindt op een ander tijdstip plaats dan de zwemlessen. Aan het diplomazwemmen zijn kosten verbonden die u apart dient te betalen.